2021-04-23 08:16:00• hírek • Bede Emőke

Medvék jelenlétére figyelmeztetnek a hegyimentők

A Szatmár Megyei Hegyimentő Közszolgálat közösségi oldalán hívta fel rá a figyelmet, hogy a Kis-Bráda és Nagy-Bráda-völgyek, illetve a Tálna-völgy környékén megjelent egy anyamedve és két bocs, épp ezért a sárga kereszttel és a piros ponttal jelzett turista útvonalakon fokozott figyelemmel érdemes kalandozni.

Egyelőre csak ezen a területen észlelték az állatokat, viszont a medvék élelemkeresés közben akár kilométereket is megtehetnek – hangsúlyozzák a hegyimentők. A közszolgálat ezen felül az erdészetben dolgozók több jótanácsát is tolmácsolták arra az esetre, ha valaki mégis bocsaival barangoló anyamedvével találja szemben magát, melynek viselkedése eltérhet az egyedül bolyongó állatétól.


Mint írják, nem szabad pánikba esni, de ne próbáljuk meg hangos zajokkal elijeszteni az anyamedvét, ugyanis ezt akár a bocsaira leselkedő veszélyként is felfoghatja, mely támadáshoz vezethet. Ajánlatos inkább az ellenkező irányba eltávolodni, ha pedig csoportról van szó, akkor rendezett formában, együtt „visszavonulni”. A medve jelenlétét a 112-es segélyhívón vagy a 0725-826-668-as telefonszámon lehet bejelenteni, utóbbi a hegyimentők országos diszpécserközpontjában fog csörögni. Ezen a számon egyébként nem csak medveészlelést lehet bejelenteni, hanem már a túra előtt is lehet friss információkat kérni a megcélzott területről.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: